Як знайти роботи: поради, які допоможуть

Втрата роботи — дуже складне випробування для будь-якої людини. Особливо це важко останнім часом, коли фінансова ситуація в світі вважається нестабільною. Якщо ви зіткнулися з подібною проблемою, не варто впадати у відчай. Кращий варіант — відразу приступити до пошуків нового місця для працевлаштування. Чим раніше почнете дивитися вакансії, тим швидше отримаєте позитивний результат.

Самые эффективные инструменты для поиска работы в России: топ российских агрегаторов вакансий

Де шукати роботу

Роботу можна знайти різними способами. Деякі, наприклад, звертаються за допомогою до родичів або знайомих. Однак, як показує практика, такі дії рідко призводять до успіху.

Альтернативний варіант — використовувати спеціальний сайт для пошуку вакансії. Якщо вас цікавить саме робота в Києві, вам допоможе майданчик grc.ua. на сайті представлено понад 85 тисяч компаній, що шукають співробітників, понад 10 тисяч різноманітних місць для працевлаштування по всій Україні.

Перевагою сервісу є той факт, що він дозволяє людині здійснювати пошук роботи за різними напрямками. Зараз затребуваними фахівцями вважаються наступні:

  • кур'єр і водій;
  • продавець, касир;
  • адміністратор;
  • програміст;
  • менеджер;
  • оператор.

Переглядайте навіть ті вакансії, в яких у вас немає досвіду: багато компаній пропонують якісне навчання за певними спеціальностями. Це стане можливістю не тільки для працевлаштування, а й для отримання нових навичок, досвіду.

Надсилайте правильне резюме

Щоб отримати роботу, недостатньо просто знайти цікаву для вас вакансію. Потрібно пройти кілька обов'язкових етапів відбору. Найперша ступінь — відправка і оцінка фахівцями вашого резюме. Щоб в даному питанні залишитися у виграші, користуйтеся наступними порадами:

  1. Не потрібно "лити воду". Роботодавцю навряд чи цікаво, як пройшло у вас дитинство і в якому прекрасному місті ви проживаєте. У резюме пишіть по суті: чому саме ви будете корисні компанії, якими якостями володієте, що вмієте робити, де вчилися.
  2. Не забувайте про досвід. Навіть якщо у вас є незначний досвід в тому напрямку, в якому ви хочете працевлаштуватися, вказуйте його. Це може стати ключовим момент при прийнятті рішення. Однак брехати не варто: правда в кінцевому підсумку розкриється і в цьому буде мало приємного.
  3. Не зациклюйтеся на одній вакансії. Відправляйте резюме в різні місця. Вже за відповідями ви зрозумієте, куди вас зможуть прийняти, а де відразу відмовлять.
  4. Якщо є можливість, складіть відразу кілька різних резюме, підготовлених під певні вакансії. Відправляти на всі відкриті для роботи місця один документ — не найкраща ідея.

Як вибрати роботодавця

Уважно поставтеся до вибору роботодавця. У цьому випадку фахівці рекомендують звертати увагу на такі моменти:

  • чи офіційно працює компанія, укладається зі співробітниками договір або всі дії йдуть "на чесному слові";
  • яку репутацію фірма має серед діючих працівників або тих, хто звільнився;
  • чи немає затримок по зарплаті;
  • як давно сама компанія працює на ринку, чи немає ймовірності, що найближчим часом вона буде закриватися або скорочувати штат співробітників (під звільнення найчастіше потрапляють саме нові працівники).

Це основні моменти, які допоможуть вам швидко знайти відповідне місце для працевлаштування. На сайті https://kiev.grc.ua опубліковано дійсно дуже багато цікавих вакансій з хорошим рівнем доходу і приємними умовами для роботи. Вони згруповані по розташуванню в місті і віддаленості від станцій метро. Це значно спрощує процес пошуку відповідного варіанту, якщо брати до уваги територіальну доступність місця для працевлаштування.



все статьи